"jag går nog fortfarande ut i hopp om att få träffa dig."

01.08.2018 kl. 10:10

 

någon svär till oss på jobbet, en kund bemöter mig med otrevlig ton. jag och evelina sitter vid standpromenaden i timmar och röker och äter pizza. mozzarella, ruccola, rödlök och balsamico - alltid det samma. sen somnar vi i min stora säng efter att ha tvingat oss igenom en otroligt dålig skräckfilm.

 

dagen efter hade vi tänkt fika på i princip kristinestads enda traditionella fik, men värmen tar emot och vi beställer en iskaffe var. pavlovan lämnar kvar i vitrinen. i bilen till vasa bestämmer jag musiken, blir alltid lika glad när jag får ta auxen, det är det bästa jag vet. jag spelar akustiska asking alexandria låtar, svenska låtar och poppiga radiolåtar. väl i vasa träffar jag krista på faros, sitter där och talar om livet i solen några timmar. jag köper en ny klänning, tänker att jag ska ha den på baren imorgon. jag och evelina avslutar dagen vid little pub, "en fräsch och fruktig drink" beställer jag.

 

lördagen rullar förbi snabbt. äter sushi och köper månadslinser efter alla dessa år av engångslinser. läser i min bok. börjar locka håret och dra på mig min nya klänning i takt till festliga toner, nöjer mig med mascara och ingen jacka eftersom jag ändå kommer svettas bort det och vädret lovar tjugo plus under hela natten. jag blir salongsberusad men inget mer, på baren dricker jag bara vatten. jag var rädd för att du skulle vara där, eller någon annan som skulle attackera. en vän till dig avföljde mig på instagram nyligen, var det hans sätt att välja sida? en annan verkade tillbakadragen, har du sagt något om mig? vill hon inte ha kontakt längre? så mycket paranoia. men inget händer, du är inte där. efter all fysisk och psykisk förberedelse är jag nästan besviken. nästan besviken att jag inte fick visa upp hur bra jag mår utan dig, hur stabil jag är.

 

det tar ont när hjärtat läker. jag ber att du inte ska dra upp sårskårpan ännu en gång. men jag kan prata om dig nu utan att rösten brister, precis som att jag berättar om en dröm jag nyligen haft. jag kan prata om det fina, berätta roliga historier med och om dig. minns du festen min kompis höll för tre år sedan bara för att vi skulle få en chans att äntligen ligga med varann? (spoiler: det tog ännu några veckor till före det faktiskt hände) eller när du drömde mardrömmar om silverfiskar och plötsligt hittade jag en i din lägenhet kort därefter. men jag kan också prata om det dåliga, det som skaver. och jag brister inte en enda gång. du är historia nu.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

en tjugoett år gammal finlandssvensk filur som lever livet i åbo var hon studerar litteraturvetenskap. gillar att dansa på bord, sörpla kaffe, kattmys, lakrits, skrattgropar och doften av böcker. använder den här platsen mest i terapeutiskt syfte. och jo förresten, namnet var natalie. välkommen hit.

 

Follow