en jullista.

20.12.2018 kl. 08:06


pepparkakor eller lussebullar?
pepparkakor, utan tvekan


glögg eller julmust?

julmust, igen utan tvekan


ge eller få?

bryr mig inte egentligen så mycket längre. jag köper bara en present vid jul och den är till secret santa som vi har med mammas sida av släkten. satsar hellre och köper då folk fyller år. om jag ska få nåt ska det gärna få vara genomtänkt, så inte någon har konsumerat något onödigt krimskrams jag inte kommer använda bara för sakens skull


favoritjulfilm?

vet faktiskt inte. vill alltid se första harry potter filmen och alla chrismukkah avsnitten från the o.c. i juletider. stäm mig


favoritjulkalender?

igen så vet jag inte haha. men jag har alltid tänkt att det säkert är höjdarna eller pelle svanslösfavoritjullåt?

det enda jag lyssnar på frivilligt är det här julalbumet av she & him, det är fantastiskt. deras andra, nyare julskiva är också bra


favoritjuldoft?

kardemumma


när är det dags att pynta?

har inte pyntat något själv i år men känns helt vettigt att man ska få börja pynta runt lilla jul / när december börjar


när öppnar man presenter på julafton?

efter maten och under kalle ankas jul


vad är bäst med julen?

maten och att få vara med människor man gillar


det sämsta med julen?

så så mycket men alla förväntningar och stressen och pressen antar jag. har väldigt många dåliga minnen från juletider och december överlag, till exempel förra året var traumatiskt för mig på många sätt. men man gör sitt bästa och förhoppningsvis får man njuta ens lite


bildkällor

vad ska du göra på julafton?

vet faktiskt inte. äta gott och vara med min familj hoppas jag
 

nyår då?

har inget svar på den frågan heller, haha. men dricka skumpa och vara med vänner i alla fall, antingen i kristinestad eller vasa antagligen


tror du att det blir det en snöig jul?

vet inte och bryr mig inte. vilken positiv lista det här blev haha :-)

 

en tjugoett år gammal finlandssvensk filur som lever livet i åbo var hon studerar litteraturvetenskap. gillar att dansa på bord, sörpla kaffe, kattmys, lakrits, skrattgropar och doften av böcker. använder den här platsen mest i terapeutiskt syfte. och jo förresten, namnet var natalie. välkommen hit.

 

Follow