mårran.

27.05.2019 kl. 14:39


är på fest. folk säger att jag är så ung, ännu så ung, så liten och jag blir irriterad. jo fan, det är jag, och jag är mycket väl medveten om det men ändå inte. pratar skrivande ute på en balkong i flera timmar medan jag dricker min vodka och iste blandning, sådant som bara unga dricker, tydligen. jag vet inte vad jag vill, blir lätt arg, köper saker jag vet jag inte kommer tycka om bara för att testa – det kanske jag gör för att jag är ung, men att dricka iste med vodka i gör jag av andra anledningar. inte skriver jag ju heller, men nu kanske jag gör efter diskussionen på balkongen. snart. måste väl bara våga. kanske när jag inte är så ung mera.
 

vaknar upp till fulla och glada människor på film som ropar ”suomi” i äkta nationalistisk anda, en bild på någon som hamnat in på sjukhus och mårran (eller mörkö) i olika format – vilket jag förstås inte förstod någonting av. dricker kaffet som mamma kokat, läser lite jonas hassen khemiri, gör en halloumistroganoff som blev väldans god och som jag hoppas ska smaka för köttätarna i familjen. äter glass medan jag tittar på mediokra men lättssamma serier, avsnitt efter avsnitt. är ganska oberörd av hockeyhysterin egentligen, tänker mera på eu-valet och tänker fortsätta vara sån. men vem är jag att döma de som bryr sig, de som älskar sitt land och gemenskapen? tänker ta en promenad och sedan gosa med kattungar hos min moster. ska packa min väska och fortsätta vidare, upp i österbotten, imorgon. vänner ska få kramar, d-vitaminer ska inhandlas, studenter ska firas, skumpa ska drickas och jag ska njuta av vasas parker och uteserveringar. har inte varit i österbotten på två månader, men det känns bra.

 


det gick inte som planerat med sommaren, det gick på annat sätt istället och helt okej sätt de med tror jag. jag tror att det kommer bli en bra sommar, och när den är över ska kandi börja skrivas. jag och kandi är ord som inte går ihop för mig, kan inte tänka mig att jag skulle sitta med en klar kandi den här tiden nästa år. men så är planen, och vi kan ju hoppas, och om det inte blir så är det okej det med.

 

en tjugoett år gammal finlandssvensk filur som lever livet i åbo var hon studerar litteraturvetenskap. gillar att dansa på bord, sörpla kaffe, kattmys, lakrits, skrattgropar och doften av böcker. använder den här platsen mest i terapeutiskt syfte. och jo förresten, namnet var natalie. välkommen hit.

 

Follow